Image
pin-icon-20x25.svg

Hadžibakirbega Tuzlića bb

(Bankerova ulica bb), Tuzla
envelope-icon-25x18.svg

Imate pitanje za nas ? Pišite nam!

Ferara, Firenza, Siena, Pisa - 289,00 KM

Cijena je kalkulisana na bazi 40 putnika.
1. DAN, Srijeda (21.11.2018.), Sarajevo-Tuzla-Orašje-Ljubljana-Trst
Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja u 18:00 sati a iz Tuzle sa Glavne autobuske stanice u 21:00 sat. Noćna vožnja preko BiH, Hrvatske, Slovenije sa pauzama po želji grupe. 

2. DAN, Četvrtak (22.11.2018.), Ferara–Montecatini
Ulazak u Italiju u jutarnjim satima. Vožnja preko Trsta i Venecije do Ferare. Grad za koji i sami Italijani kažu da je jedna od najbolje čuvanih tajni Italije, smješten je na jednom od ogranaka rijeke Po(di Volano), a gradsko jezgro Ferare je pod zaštitom UNESCO-ve svjetske kulturne baštine. Centar grada okružuju renesansne gradske zidine duge 9 km. Veliki uticaj na razvoj ovoga grada kao i na samu arhitekturu imala je porodica del Este čiji su članovi važili za velike ljubitelje umjetnosti, pa su mnoge katedrale i palate koje danas krase Feraru, upravo zasluga ove porodice. Obilazak grada Castelo Estense, Katedralu Sv. Jurja. Zatim nastavak vožnje prema Toskani. Po dolasku u Montecatini, slijedi smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje. 

3. DAN, Petak (23.11.2018.), Montecatini–Firenza
Doručak, Nakon doručka fakultativni cjelodnevni izlet u Firenzu. Po dolasku u Firenzu slijedi razgledanje grada u pratnji vodiča: crkva Santa Maria Novella, Santa Maria del Fiori, baptisterija, piazza Republica, piazza Signoria, pallazo Vechhio, ponte Vechhio. Slobodno vrijeme u starom centru grada. U dogovoreno vrijeme, povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.DAN, Subota (24.11.2018.), Montecatini–Siena
Nakon doručka slijedi fakultativna posjeta Sieni jednom od najljepših Toskanskih gradova. Ono što ne smijete propustiti prilikom posjete ovom renesansnom gradu: San Domenico, Casa di Santa Caterina, Piazza del Campo, Duomo e Battisterio. Slobodno
vrijeme. Nakon obilaska Siene nastavljamo prema Montekatiniju uz posjetu nekom od shopping centara. Slobodno vrijeme. Povratak u Montecatini. Noćenje.

5.DAN, Nedjelja (25.11.2018.), Montecatini–Pisa–BiH
Doručak. Odjava iz hotela. Mogućnost organizovanja fakultativne posjete Pisi (Putnici koji ne uplate izlet u Pizu ostaju u Montekatiniju do 13:00 sati). Po dolasku u Pisu obilazak najznačajnijih kulturno-historijskih spomenika ovoga grada: Piazza dei Miracoli, Duomo, Battisterio, Campanile, Camposanto. Slobodno vrijeme. Povratak u Montekatini. U popodnevnim satima nastavak vožnje prema BiH sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Dolazak u Bosnu i Hercegovinu u kasnim ponoćnim satima.

Kraj programa.
U cijenu aranžmana je uračunato:
 • prevoz autobusima "Transturist‐a" visoke turističke klase sa klimom, wc‐om, TV/video/audio opremom, mini barom i kuhinjom
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u gradu Montekatini Terme
 • Usluge vodiča tokom putovanja
 • Naša organizacija
 • Takse za ulaz u sve navedene gradove prema programu putovanja
U cijenu aranžmana nije uračunato:
 • Troškovi putničkog zdravstvenog osiguranja 10 KM po osobi
 • Izlet u Sienu 15 Eura po osobi
 • Izlet u Firencu 20 Eura po osobi
 • Izlet u Pisu 15 eura po osobi
 • Turistička taksa 2 Eura po osobi po danu (plaća se na recepciji hotela)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 80,00 KM
 • Posebne želje putnika

Opšte informacije

Sve informacije na web stranici su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo vas da informacije proverite direktno u našoj agenciji.

Zbog što boljeg informisanja pročitajte dokument Opšti uslovi putovanja klikom na link ispod.

Kontakt informacije

Hadžibakirbega Tuzlića bb (Bankerova ulica bb), 75000 Tuzla, BiH
+387 35 258 311 | +387 35 258 411
+387 61 067 067 | +387 61 949 949
Hit Tours d.o.o. Tuzla © 2018 | Designed by Web Studio NESA